G E O P O L I T I K O N

Spectacolul ideilor pe hartă

09/iun/2010 Astăzi începe ediţia 2010 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest

Bookfest 2010 aduce, între 9 şi 13 iunie, zeci de lansări şi reduceri de preţuri la cărţi

după realitatea. net

Bookfest începe pe 9 iunie / FOTO: xoxoerin.com 

Ediţia 2010 vine cu o noutate:  Spania este ţara invitată la Salonul de Carte, lansându-se astfel o tradiţie de prezenţă internaţională tot mai amplă în Pavilionul 13.

Vor fi organizate diverse mese rotunde cu şase romancieri, doi dramaturgi şi doi traducători spanioli împreună cu colegii de breaslă români.

Miercuri 9 iunie, seara, un recital spaniol de flamenco – chitară şi percuţie – deschide seria spectacolelor muzicale oferite publicului de artişti români. La vremea prânzului, joi şi vineri, Marian Râlea le povesteşte interactiv copiilor basme spaniole.

Fostul preşedinte Ion Iliescu se numără printre autorii ale căror cărţi vor fi lansate la ediţia de anul acesta a târgului de carte Bookfest din Capitală, alături de consacraţii în domeniu Herta Müller, Gabriel Liiceanu şi Vladimir Nabokov.

Iliescu va fi pe agenda evenimentului joi, 10 iunie, în cea de-a doua zi a târgului, cu volumul „După 20 de ani. 1989 – an de cotitură în istoria naţională şi în viaţa internaţională”.

Scriitorul francez Benoît Duteurtre va participa la Bookfest, unde îşi va lansa, joi, romanul „Întoarcerea generalului” tradus în limba română, informează reprezentanţii Ambasadei Franţei.

Romanul lui Benoît Duteurtre va fi lansat joi, la ora 19.00, la Standul Univers din Pavillonul 14 al Romexpo. Joi scriitorul francez la participa la o emisiune la radio RFI pe tema operetei, la o întâlnire cu jurnaliştii şi la lansarea romanului în cadrul Bookfest.

Sâmbătă, 12 iunie, în ziua cu cele mai multe lansări la Bookfest 2010, Humanitas aduce la întâlnirea cu cititorii volumele „Leagănul respiraţiei”, scris de câştigătoarea Nobelului pentru literatură în 2009, Herta Muller, şi „Întâlnire cu un necunoscut” de Gabriel Liiceanu. În aceeaşi zi, la editura Leda va fi lansată cartea „Gândacul” de Rawi Hage, în timp ce Polirom va fi prezentă cu „Originalul Laurei” de Vladimir Nabokov, „Nu există ţară pentru bătrâni” de Corman McCarthy, „Provizorat” de Gabriela Adameşteanu şi „Patru femei, patru poveşti” de Aurora Liiceanu.

„Cartea cu fleacuri” de Livius Ciocârlie şi primele două volume dintr-o nouă serie de opere ale lui William Shakespeare se numără printre cărţile care vor fi lansate de editura Paralela 45.

Editura Polirom va participa la Salonul Internaţional de Carte Bookfest cu peste 1.000 de titluri cu preţuri reduse cu 20%, 100 de volume la preţul de 9,99 lei şi lansări ale unor romane de Gabriela Adameşteanu şi Vladimir Nabokov.

Editura RAO va găzdui la standul său un eveniment dedicat celebrei serii „Twilight” – lansarea celui mai recent volum al scriitoarei Stephenie Meyer, „Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner. O poveste din Eclipsa”.

Duminică, 13 iunie, Humanitas va lansa „Apărarea prin demenţă”, scrisă de cineastul Woody Allen, iar la standul Curtea Veche Publishing va fi lansat volumul „Visul lui Machiavelli. 150 de poveşti despre lucruri pentru care ai putea renunţa la Paradis”, scris de istoricul Adrian Cioroianu.

Editura All anunţă că îşi va aştepta cititorii cu peste 600 de titluri din colecţiile deja consacrate şi cu reduceri cuprinse între 15 şi 60%.

Pe toată durata târgului, vizitatorii vor putea semna apelul „Linişte, vorbesc cărţile”, în cadrul unei campanii de semnături pentru supravieţuirea cărţii şi lecturii.

Zilnic, între orele 10.00 şi 18.00 vizitatorii vor putea trece pe la Clubul şoriceilor de bibliotecă (Pavilionul 17), un spaţiu de lectură, joc şi creativitate, cu un bogat program de evenimente pentru copii.

În plus, vizitatorii Bookfest vor putea dona cărţi care vor fi distribuite unor comunităţi româneşti din Serbia şi Bulgaria şi unor centre de plasament din judeţul Ilfov, în cadrul programului „Coşul Salonului”.

La târgul Bookfest, ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie, vizitatorii vor avea acces liber.

Evenimentul se va desfăşura între 9 şi 13 iunie, la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), sub egida Federaţiei Editorilor din România.

9 iunie 2010 - Posted by | avanpremieră, Intelo | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu