G E O P O L I T I K O N

Spectacolul ideilor pe hartă

03/febr/2010 „Nicolae Ceauşescu” – marcă înregistrată?

… astăzi, miercuri, 03 februarie a.c., ora 21.30, RealitateaTV propune dezbaterii solicitarea lui Valentin Ceauşescu de a înregistra numele „Ceauşescu” la OSIM şi de a fi folosit în consecinţă. Printre invitaţi, prof. univ. Adrian Cioroianu.

3 februarie 2010 - Posted by | Intelo, Istorie | , ,

5 comentarii »

 1. Problema este ca Nicolae Ceausescu a fost deja inregistrat la OSIM si este marca inregistrata incepand din ianuarie 2009. Ideea e cum va fi folosit si cum se va face diferenta intre scopul comercial si cel educational in care poate fi folosit.

  Comentariu de Simona Deleanu | 3 februarie 2010 | Răspunde

 2. Thanks.Continuand ideea Simonei, as adauga si in ce masura va conta scopul, daca cineva va oferi o suma consistenta pentru folosirea marcii ? Atunci lucrurile vor parea mai morale ? Pentru ca de fapt asta e problema înteleg, cât timp se precizeaza ca piesa se poate juca gratis. E mai moral sa te imbogatesti de pe urma istoriei unui popor ?
  In ceea ce priveste canonizarea lui Mihai Eminescu, mi se pare ca făcând parte din încercarea disperată a unei naţiuni de a-şi găsi repere în trecut, gest inutil atâta timp cât reperele prezentului cu greu pot fi desluşite în zgomotoasa lipsa de valori a fiecarei zile.

  Comentariu de G.I. | 3 februarie 2010 | Răspunde

 3. sfantul becali ne mai lipseste si suntem mantuiti.

  Comentariu de Bogdan Varsan | 4 februarie 2010 | Răspunde

 4. G.I, in privinta piesei de teatru motivatia lui Mircea Oprean si a lui Valentin Ceausescu este ca ea e reproducerea intocmai a procesului. Am vazut piesa de teatru si pot spune ca adevarul e la mijloc, fiindca da pe de-o parte Actul al II-lea e asa, dar primul act e reproducerea unor declaratii ale unor persoane implicate, ca Ana Blandiana, Ion Caramitru, un tanar revolutionar din Timisoara si doua cadre ale armatei. Dar ea ramane un act artistic. Oricum ramane de vazut cum s-a inaintat si motivat instantei acest demers. Pe de alta parte poti scrie o carte despre Ceausescu, dar nu poti face o votca, tigari sau alte lucruri cu numele lui si nici nu-l mai poti folosi in spoturi publicitare, asa cum a fost pana acum. Fapt care mi se pare corect. Exista niste urmasi care trebuie consultati si care au anumite drepturi. Nu cred ca se va putea obtine de la dansii folosirea marcii printr-o recompensa consistenta, iar dreptul lor de protectie mi se pare indreptatit, fiindca la cate aberatii s-au spus despre toti cei 5 membrii ai familiei Ceausescu, nu serveste la nimic sa avem alte reclame sau produse cu numele lor. Dupa cum sunt de-acord cu domnul Oprean ca nu ne ajuta cu nimic sa folosim formulari de genul „dementul de Ceausescu”, asa cum o anumita persoana din presa le-a folosit. Avantajul emisiunii de pe Realitatea Tv unde a fost domnul Cioroianu a fost ca a clarificat destul de bine lucrurile.

  Comentariu de Simona Deleanu | 5 februarie 2010 | Răspunde

 5. D-na/d-ra Simona, subscriu la „Avantajul emisiunii de pe Realitatea Tv unde a fost domnul Cioroianu a fost ca a clarificat destul de bine lucrurile.” Referitor la faptul că dvs. credeti că „nu se va putea obtine de la dansii (urmasii) folosirea marcii printr-o recompensa consistenta”, dati-mi voie ca, până la proba contrarie, eu să fiu Toma Necredinciosul. În plus, mi se pare că nu suntem doar într-o gravă criză de identitate, cum spunea dl. Cioroianu, suntem si ingrozitor de ipocriti. Iar prin comparatie cu alti conducatori, Eltîn e exemplul cel mai la îndemână in acest moment (tocmai am lecturat comentariile de pe blogul Tatianei Yumasheva), românii chiar par un popor blând şi iertător. Iar exceptiile mentionate mai sus nu fac decat sa intareasca aceasta opinie.

  Comentariu de G.I. | 5 februarie 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: